Svenskt vin, vintillverkning är fantastisk

Den här siten är tänkt att ta upp saker som man njuter av, och en av dessa saker är förstås vin, och då menar jag svenskt vin, vintillverkning. Alltså sånt vin som kommer ifrån hela Sverige, och inte bara en liten vinfabrik i en storstad. Det svenska vinet har en speciell smak som franska, spanska eller italienska viner inte kan komma upp i. Det är förmodligen tack vare våra kalla vintrar och milda somrar som druvorna suger åt sig den där speciella smaken. Smaken går endast att beskriva med några få ord, öppna landskap, midvintersol och självklart fjällhöga nord.

Det vin som smaker bäst bland de svenska vinerna är vinet gjord på honung. Den lena smaken i mun och hals får gommen att sjunga skönsång hela dagen lång. Det är som en konsert komponerad av självaste Beethoven. Magen fylls med en slags värme som bara andra svenska viner kan göra. Honung i vin låter konstigt, men är helt enligt gamla vikingtraditioner. Honungsvinet kallas ibland för Mjödvin, mjöd var ju något som vikingarna drack mycket av, och efter att man har smakat på detta vin, förstår man varför.

Så gör er själva en tjänst, upptäck Sverige genom vin och upplev sann symfoni i kroppen. För den som vill njuta ännu mer rekommenderas en eller flera behandlingar hos Klinik Villastan. Klinik Villastan är en skönhetsklinik som utför allt från botoxbehandling till peeling.